Veien til ditt eget Omgi-eventyr: Finansiering

Skrevet av
Aziz Chaer
Publisert
21.12.2023
Bak ethvert vellykket Omgi-eventyr ligger en nøye planlagt finansieringsstrategi. Utforsk veien til ditt eget Omgi-eventyr gjennom vårt intervju med Christoffer Melleby, Økonomisjef i Omgi. Lær om finansieringsalternativer, utfordringer, fordeler og viktige råd for grunneiere som ønsker å realisere drømmen om en unik Omgi-lokasjon.

Grunneiere som vurderer å utvikle en Omgi-lokasjon befinner seg på terskelen til en spennende reise, fylt med muligheter og utfordringer. En av de sentrale pilarene i denne reisen er å sikre riktig finansiering for å gjøre drømmen til virkelighet. Christoffer har lang fartstid innen bank og finans og har jobbet mye med finansiering ovenfor nyetablerte bedrifter.

Bildetekst: Christoffer Melleby, økonomisjef i Omgi.

Hei Christoffer, kan du fortelle litt om din bakgrunn og rolle i Omgi?

- Selvfølgelig. Jeg er fra Skien og etter flere år som bedriftsansvarlig i bank har jeg nå nylig begynt som økonomisjef i Omgi. Som økonomisjef er noe av mitt ansvar å sikre at våre prosjekter har bærekraftig økonomi og riktig finansiell struktur.

En viktig del av veien til å realisere et Omgi-prosjekt er å forstå finansieringsalternativene som står til rådighet. Grunneiere har flere veier å utforske for å finansiere sin Omgi-lokasjon, og det er viktig å nøye vurdere hver mulighet for å finne den beste tilnærmingen som passer til deres spesifikke situasjon.

Hvilke alternativer har en grunneier som vurderer å utvikle en Omgi-lokasjon med tanke på finansiering?

- Det er flere finansieringsalternativer grunneiere kan utforske. Tradisjonelle banklån, investorer, crowdfunding, samarbeid med utviklingsfond eller støtteordninger fra myndigheter kan være noen av de vanligste valgene. Hver av disse har sine fordeler og ulemper, og vi anbefaler grundige analyser for å finne den optimale løsningen.

Å skape en Omgi-lokasjon er en spennende reise som kombinerer naturens skjønnhet med innovativ arkitektur. Men bak ethvert unikt Omgi-eventyr ligger en nøye planlagt finansieringsstrategi. Vi hjelper grunneiere med å navigere gjennom dette landskapet og finne den rette økonomiske veien til suksess.

Hvilke fordeler finnes ved de ulike alternativene?

- Hvert finansieringsalternativ har sine unike fordeler. Banklån gir uavhengighet og eierskap, investorer kan tilføre ekspertise og nettverk, mens crowdfunding gir en måte å engasjere et bredere publikum. Det handler om å balansere behovene og målene til prosjektet for å velge den mest hensiktsmessige tilnærmingen.

Vårt fokus er å veilede grunneiere gjennom disse fordelene og ulempene, slik at de kan ta informerte beslutninger basert på deres unike situasjon og målsetninger.

Hvordan kan Omgi bistå i prosessen med å utvikle en Omgi-lokasjon?


- Vi sparrer med grunneiere og kunder om forretningsplaner, og hjelper med å evaluere finansielle alternativer. Vårt mål er å skape et godt samarbeid som sikrer at hvert Omgi-prosjekt blir en suksess. Omgi henter mye inspirasjon og kunnskap fra våre samarbeidspartnere i Snøhetta og Rambøll. Sammen skaper vi en solid plattform for grunneiere å realisere sine Omgi-drømmer.

Hvilke utfordringer tenker du kunder burde være klar over?

Det er viktig å ha en realistisk forventning til prosessen rundt godkjenninger og nødvendige tillatelser. Tomten må være regulert til riktig formål og inneha nødvendige og relevante godkjenninger. Vi anbefaler at du søker hjelp hos en tredjepart som kan hjelpe deg med denne prosessen. 

Det er samtidig viktig å ha en realistisk forventning til inntektspotensialet og arbeidet som kreves for å gjennomføre vellykket utleie og drift. 

Generelt er et råd at tiden man bruker i planleggingsfasen ofte spares inn med god margin i det lange løp.

Har du en oppfordring til grunneiere som vurderer å satse på et Omgi-prosjekt?

- Min oppfordring er å tro på ideen deres og forberede seg godt. Vær åpen for å samarbeide med eksperter, vær fleksibel i tilnærmingen til finansiering og vær klar til å tilpasse seg endringer underveis.

Omgi er her for å støtte dere gjennom hele prosessen og hjelpe dere med å skape et unikt Omgi-eventyr som vil berike liv og natur.


Hvordan kan grunneiere optimalt utnytte tilgjengelige finansieringsmuligheter for å realisere sine Omgi-prosjekter?

- Optimal utnyttelse av finansiering krever en grundig forståelse av prosjektet og dets økonomiske behov. Grunneiere bør være aktive i å utforske ulike finansieringskilder, forstå betingelsene og finne den rette balansen mellom egenkapital og lån. Vi oppmuntrer grunneiere til å bygge sterke relasjoner med banker, investorer og crowdfunding-plattformer for å skape et solid grunnlag for finansiering.

Hvordan har Omgi tidligere bistått grunneiere med finansielle aspekter, og hva var resultatet av disse samarbeidene?

- Vi har vært involvert i en rekke prosjekter hvor vi har veiledet grunneiere gjennom finansieringsprosessen. Resultatene har variert, men gjennom god planlegging, fleksibilitet i finansieringsstrategien og tett samarbeid har mange grunneiere lykkes i å realisere sine Omgi-prosjekter. Vi ser på disse prosjektene som suksesshistorier som inspirerer andre grunneiere til å ta spranget og skape sin egen unike Omgi-eventyr.

Hvilke råd vil du gi til grunneiere som vurderer å forplikte seg til et Omgi-prosjekt med tanke på bærekraftig finansiering og suksess?

- Mitt råd er å ha en klar visjon, gjennomføre grundige markedsundersøkelser, og forstå sin målgruppe. Videre bør man bygge et pålitelig nettverk av støttespillere, spesialister innen finans og samarbeidspartnere.

Det er også viktig å ta bærekraft i betraktning i alle aspekter av prosjektet, da dette ikke bare appellerer til en moderne bevissthet, men også kan gi økonomiske fordeler på lang sikt.

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.