Omgi design

Omgi tildeles opphavsmerket "Made in Norway"

Skrevet av
Fredrik Austad
Publisert
October 22, 2024
Fra høsten 2024 har Omgi fått innvilget bruk av Innovasjon Norges anerkjente Made in Norway-merke på sine produkter. Hva betyr det? At vi oppfyller strenge kvalitetskrav knyttet til lokal produksjon og bærekraft.

Dette er noe vi er svært stolte av. Vi ønsker å være en bedrift som fokuserer på bærekraft, byggkvalitet samt ansvarlig bruk og bevaring av natur og landskap. Selv om Omgi er en forholdsvis ny bedrift med store ambisjoner og fremtidsutsikter, kan man spore vår kjærlighet til lokal produksjon helt tilbake til et lite snekkerverksted på Veierud i 1945.

Lokal produksjon med rik historie

Hyttene til Omgi produseres i de samme lokalene som Huseby Kjøkken, den anerkjente møbel- og interiørprodusenten med en historie som lokal stolthet i Vestfold. Begge bedriftene har samme eiere.

Huseby har i snart 80 år opparbeidet seg unik erfaring og kompetanse, og hatt en imponerende utvikling fra starten. Den har vokst fra å være det lille bygdeverkstedet til den uføre snekkeren Arthur Huseby, til en moderne produksjonsbedrift med over hundre arbeidsplasser. Lokalt treverk av høy kvalitet, med lang levetid og tidløst design, har siden dag én vært Husebys produktfilosofi. Denne arven jobber vi kontinuerlig for å videreføre, og det er en ære å se våre nye, fremtidsrett og bærekraftige løsninger realiseres i de ærverdige produksjonshallene.

Hytter for fremtiden

Huseby har alltid vært en fleksibel bedrift som har omfavnet utvikling og modernisering gjennom tidene. Det samme gjør Omgi. Vi jobber hver dag med å finne de mest innovative og beste løsningene for våre hytter. Implementeringen av den nye byggmetoden SIP er et tydelig resultat av denne tankegangen. Teknologien gir oss ferdig isolerte vegger med bedre isolasjonsevne enn det tradisjonelle teknikker kan tilby. Tykkelsen er mindre, men isolasjonen er tettere, noe som gir en dramatisk forbedring i termisk ytelse. I tillegg reduserer SIP CO2-fotavtrykket med hele 50 %.

Teamet på Omgi går også iherdig til verks når det gjelder bærekraftig produktutvikling. Sammen med våre partnere ser vi på hvordan fremtidens hytter kan konstrueres med den nyeste teknologien på markedet, slik at du får en hytte med førsteklasses komfort, uten at det går på bekostning av naturen eller tomten.

Abonner på våre saker

Abonner for å motta spennende historier og tips om siste nytt

Tusen takk. Du er registrert.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ved å klikke på "Godkjenn" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se personvern for mer info.