Ramboll + Omgi: This is how we build sustainable units

Posted by
Aziz Chaer
Published
15.1.2024
Ramboll is Omgi's partner in sustainable development. Together with them, we have developed holiday homes and micro-houses that have a minimal impact on nature. We have spoken to department head, Simon Hugo Haugen, to learn more about the process and the way forward.
Bildetekst: Simon Hugo Haugen, avdelingsleder i Rambøll

- Omgi-prosjektet er virkelig det motsatte av det vi vanligvis ser i dagens hyttebygging. Mens andre byggverk kan rasere natur og etterlate seg et betydelig avtrykk, tillater Omgi haren å spise lyngen under hytta. Det er en nyskapende tilnærming som viser at vi kan bygge på en måte som respekterer naturen rundt oss.

Rambøll sin rolle i prosjektet er bygningsfysikk, konstruksjonsteknikk og design. Haugen forteller at de ser på seg selv som samfunnsrådgivere med bred faglig tilnærming og at det er fokuset på bærekraft som gjør prosjektet så spesielt. 

-Jeg har alltid vært veldig opptatt av å gjøre dette prosjektet helnorsk og kortreist, og det var vi som tok initiativ til å flytte hele produksjonen til Norge. Vi har stor tro på at det er aktører som satser på bærekraftige løsninger som vil bli belønnet. 

Når vi ser på fremtiden til Omgi og bærekraftig utvikling, deler Simon Hugo Haugen noen spennende tanker om hva vi kan forvente.

- Vi har allerede tatt store skritt med Omgi-konseptet, men det er fortsatt så mye mer å oppnå. Vi ser for oss et landskap hvor mikrohusene ikke bare reduserer nedbyggingen av natur, men også produserer sin egen energi.

For Omgi er nemlig i gang med å utvikle moduler som ikke henter energi fra fossile kilder over hodet. Ambisjonen er nemlig å gå helt over til solceller. 

- Vi tar et stort skritt mot fremtidens bærekraft ved å introdusere et nytt konsept der hver modul drives fullstendig av egenprodusert energi gjennom solcellepaneler. Det produserer overskudd av energi om sommeren og mindre om vinteren, men i sum sikrer vår smarte bruk av energien at vi balanserer dette og når nullutslipp.

Drømmer du om å utvikle en egen Omgi-lokasjon? Les mer om våre andre samarbeidspartnere Snøhetta og Bravida her. 

Subscribe to our cases

Subscribe to receive exciting stories and tips on breaking news

Thank you very much. You are registered.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
By clicking “Accept” you agree to the storage of cookies on your device to improve website navigation, analyze site usage and assist with our marketing efforts. look privacidad para más información.